Onderwerpen: 8,351, Berichten: 40,189, Leden: 23,650
Online:


Ga Terug   winkel Forum > SATELLIET RANDAPPARATUUR > Schotels

Schotels Schotelantenne : alle schotels in alle soorten en maten


Welkom op het officiele CardWriter winkel Forum .

U bezoekt ons Forum momenteel als gast en dit geeft u slechts beperkte toegang.

Door u eenvoudig en gratis aan te melden krijgt u volledige en onbeperkte toegang zodat u ook zélf vragen kunt stellen (berichten kunt plaatsen); of eventueel in reeds geplaatste berichten kunt zoeken; maar ook kunt reageren op berichten van anderen en eventuele handige bijlagen gratis kunt downloaden. Bovendien zijn er andere voordelen waar u als geregistreerde gebruiker van kunt profiteren. Registratie kan snel, eenvoudig én direct on-line, dus, neem vandaag nog deel aan ons forum!

Antwoord
 
LinkBack Onderwerpopties Weergavemodus
  #1 (permalink)  
Oud 07-12-2007, 18:33
CardWriter's Avatar
CardWriter CardWriter is niet aanwezig
Administrator
 
Geregistreerd op: Apr 2006
Berichten: 5.726
CardWriter heeft reputatie uit
Thumbs up Triax schotel test

Triax 64 cm schotelantenne met klaparm
(ook leverbaar in 54cm, 78cm, 88cm en 110cm)TEST SATELLIETGIDS TRIAX SCHOTELANTENNE :

De Triax schotelantenne is een schoolvoorbeeld van een eenvoudige stalen schotelantenne, waarbij De LNBF niet precies in het midden zit, maar wat lager. Een zogenaamde offset schotelantenne.

Deze Triax schotelantenne zie je overal in Nederland hangen. Het is misschien wel de meest populaire schotelantenne van Nederland. Een schotelantenne die vooral geschikt is voor ontvangst van de Astra satelliet, de satelliet waar alle Nederlandse en Vlaamse zenders op zitten. Opvallend aan de schotelantenne is zijn ongelofelijk eenvoudige constructie. De arm, waar de LNB in zit, is bijvoorbeeld scharnierend aan de schotel bevestigd. Door deze klaparm is de schotel al voor een groot gedeelte vóórgemonteerd. Naast een stuk gebruiksgemak wordt ook het verpakken eens stuk eenvoudiger. De schotelantenne zit dan ook goed beschermd in een kartonnen doos met alle onderdelen netjes in een eigen compartiment.

Materiaal antenne
Let bij aanschaf van een satellietantenne dan ook op het materiaal waar een satellietschotel van gemaakt is. Als gevolg van temperatuurschommelingen kunnen schotels, van materiaal dat daar gevoelig voor is, van vorm veranderen. Zelfs een minimaal verschil dat niet met het oog waar te nemen is, kan leiden tot een lager rendement.

Staal is het minst kostbare materiaal. De betrouwbaarheid is echter sterk afhankelijk van de behandeling en de verf. Een veelgebruikte behandeling voor stalen satellietschotels is polyester poeder coating. Zorg dat een stalen satellietschotel minimaal gegalvaniseerd is anders roest deze binnen een jaar van uw gevel af.
  • Aluminium heeft geen last van roestvorming, maar is fragieler bij de montage.
  • Composite fibre is daarentegen goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden.
Bij de schotelantenne zit een duidelijke gebruiksaanwijzing. Deze gebruiksaanwijzing is helaas niet in het Nederlands, maar in het Engels. Wel wordt de gebruiksaanwijzing een stuk duidelijker doordat er veel afbeeldingen worden gebruikt. In de gebruiksaanwijzing staat niet alleen hoe de schotel in elkaar gezet moet worden, maar ook een duidelijk kaartje met aanwijzingen over de elevatie- (hoogte instelling) en de azimut- instellingen (hoever de schotelantenne vanuit het zuiden gericht moet worden). De bevestiging van de schotelantenne is erg degelijk uitgevoerd. Natuurlijk kan een normale muurbeugel of tegelframe gebruikt worden, maar ook een plaatsje aan een bestaande mast is mogelijk. De mast mag dan niet dikker zijn dan een centimeter of zes. Eén van de leukste dingen van deze schotel is het feit dat er voor deze schotelantenne geen gereedschap nodig is om hem in elkaar te zetten. Waar mogelijk zijn vleugelmoeren gebruikt voor het vastzetten van de bouten en mastbeugel. Ook de schotelantenne zelf is van een degelijke kwaliteit staal gemaakt. Voor bevestiging van de mastbeugel gebruikt de Triax een soort geleide “banaan” voor de elevatie instelling.Door de constructie van de Triax schotelantenne is het monteren een heel eenvoudige klus. Het verkeerd monteren is juist door deze constructie uitgesloten. De schotelantenne en de bevestigingsbeugel (ook wel mount genoemd) zijn twee gescheiden delen. De schotelantenne zelf is een compleet geheel, het enige wat nog gemonteerd moet worden is de LNB houder met daarin natuurlijk de LNBF. De bevestigingsbeugel is een soort klem die met een paar uitstulpingen in de “banaan”valt. Deze “banaan” is een rondlopende metalen doos op de achterkant van de schotelantenne. Op deze “banaan” staan twee graden verdelingen, één voor de meer noordelijke landen en één voor de zuidelijk landen. De klem is voorzien van een inkeping die wijst naar de graden verdeling op de banaan, zodat de elevatie op een eenvoudige manier ingesteld kan worden. Door de klem andersom te plaatsen kunnen we de elevatie instellen voor gebruik tot voorbij de poolcirkel. De Arm van de schotel kan eventueel vergrendeld worden met een bijgeleverde kunststof blokje. Juist door de klaparm en de gemakkelijke manier van instellen is deze schotelantenne niet alleen voor thuis gebruik, maar vooral ook voor mobiel gebruik geschikt. In het laatste geval gebruiken we het kunststof vergrendelingblokje natuurlijk niet.

Een makkelijke constructie is natuurlijk belangrijk, maar de signaal opbrengst van de schotel is uiteraard nog veel belangrijker. Om te weten wat u van de Triax 64cm offset schotel mag verwachten is deze uitgebreid gemeten en getest. Alle drie de CanalDigitaal transponders, met de Nederlandse zenders, zijn gemeten en met elkaar vergeleken. Er zijn drie belangrijke meetwaarden. De totale opbrengst van de schotel met de LNBF, de signaalsterkte. Ook belangrijk is het om te kijken wat het verschil is tussen de achtergrond ruis en het feitelijke signaal, de ‘Carrier to Noise’ verhouding, aangeduid met C/N. De derde manier om het signaal te beoordelen is een zogenaamde BER meting. De BER staat voor Bit Error Rate, ofwel hoeveel foute bits in het signaal zitten. De signaalsterkte van de Triax schotelantenne is dik voor elkaar. Bij meting zien we wat kleine verschillen, maar het signaal is altijd sterk genoeg en loopt zelfs op tot 74.7dBµV. Ook de ruimte tussen het signaal en de achtergrondruis is zonder meer goed met een waarde van 9.2dB of meer. De BER meting laat zien dat de Triax schotelantenne een betrouwbare schotelantenne is. De Fouten, na correctie, zijn allemaal weg behalve bij de SBS transponder. Hier blijven na correctie wel fouten bestaan, maar niet meer dan Achtenvijftig foute bits per honderd miljoen bits. Dat er fouten zijn die niet gecorrigeerd kunnen worden is overigens niet in het beeld te zien.Conclusie

De Triax schotelantenne is een buitengewoon eenvoudig te installeren schotelantenne. Zowel de constructie als de signaalopbrengst zijn goed. Door het grote gebruiksgemak van de klaparm en het gemak waarmee de elevatie ingesteld en afgelezen kan worden, is deze schotel ook voor op vakantie een goede metgezel. Toch zal hij het meest in de thuis situatie gebruikt worden. Voor de doe-het-zelver is dit een echte aanrader. Een schotelantenne die zonder gereedschap in elkaar gezet kan worden.
  • De waardering voor de Triax wat montage betreft is duidelijk ++
  • Ook de mechanische kwaliteit verdient een +
  • En tot slot verdient de schotel voor de ontvangst kwaliteit ook een +
__________________

CardWriter BV voor Nederland én België
Nederland :   
www.cardwriter.nl

Vlaanderen : 
www.cardwriter.beSatelliet

Met citaat antwoorden
CardWriter specialist in digitale ontvangst en homecinema
  #2 (permalink)  
Oud 26-01-2008, 01:22
dorpstraat-1 dorpstraat-1 is niet aanwezig
Junior Member
 
Geregistreerd op: Jan 2008
Berichten: 2
dorpstraat-1 heeft nog geen gekwalificeerde input
Question

ik hebt 64cm met duokop kan ik nog groter hebt ik dan beter ontvangst als het reegend of sneeuwd
Met citaat antwoorden
  #3 (permalink)  
Oud 08-02-2008, 14:35
rtunru rtunru is niet aanwezig
Junior Member
 
Geregistreerd op: Dec 2006
Berichten: 13
rtunru heeft nog geen gekwalificeerde input
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door dorpstraat-1 Bekijk Bericht
ik hebt 64cm met duokop kan ik nog groter hebt ik dan beter ontvangst als het reegend of sneeuwd

Je kunt de 78 cm schotel van Triax ook gebruiken. Wel de LNB voor Astra 3 in het midden i.p.v. die van Astra 1.
Voor de rest, blijft de installatie procedure hetzelfde ( zie site Canaldigitaal ).

Groetjes,

Rob
Met citaat antwoorden
  #4 (permalink)  
Oud 19-02-2008, 14:39
redian redian is niet aanwezig
Junior Member
 
Geregistreerd op: Jan 2008
Berichten: 9
redian heeft nog geen gekwalificeerde input
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door dorpstraat-1 Bekijk Bericht
ik hebt 64cm met duokop kan ik nog groter hebt ik dan beter ontvangst als het reegend of sneeuwd
Het ontvangst met een 8ocm schotel is perfect. Ik had ook last van slechtbeeld bij regen met een 60cm schotel.

Echt een aanrader

Suc6
Met citaat antwoorden
  #5 (permalink)  
Oud 19-02-2008, 18:23
Wim Lenselink's Avatar
Wim Lenselink Wim Lenselink is niet aanwezig
Member
 
Geregistreerd op: Jan 2008
Berichten: 76
Wim Lenselink heeft nog geen gekwalificeerde input
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door rtunru Bekijk Bericht
Je kunt de 78 cm schotel van Triax ook gebruiken. Wel de LNB voor Astra 3 in het midden i.p.v. die van Astra 1.
Voor de rest, blijft de installatie procedure hetzelfde ( zie site Canaldigitaal ).

Groetjes,

Rob
Ook ik heb de Triax 78cm voorzien van de duo LNB, maar dan met de Astra 1 in het midden. Werkt ook goed, hoewel de ontvanger aangeeft, dat de kwaliteit van het signaal niet optimaal is, wat overigens weinig of geen effect heeft op de ontvangstkwaliteit.
Met citaat antwoorden
  #6 (permalink)  
Oud 02-09-2008, 12:51
wolverine169 wolverine169 is niet aanwezig
Senior Member
 
Geregistreerd op: Aug 2008
Berichten: 230
wolverine169 heeft nog geen gekwalificeerde input
Standaard

Wel het is misschien wat laat maar toch wou ik ook mijn bevindingen over mijn triax delen.

Heb er een van 110cm en kan er Nilesat mee ontvangen (meestal enkel verticale tp en sommige horizontale). Voor iemand die van engelstalige films houdt is deze sat een aanrader wegens de 24 op 24h aanwezigheid van films op MBC 2 etc....

Bij regenweer kan ik toch nog (niet altijd uiteraard) Nilesat ontvangen ook al hadden bepaalde satelietinstall. anders beweert (sommigen beweerden dat het helemaal niet mogelijk is om nilesat te ontvangen)

Ah ja even ter info woon in belgië in de buurt van Gent.
Met citaat antwoorden
  #7 (permalink)  
Oud 02-09-2008, 14:37
bellejt bellejt is niet aanwezig
Senior Member
 
Geregistreerd op: Aug 2006
Locatie: Serskamp-Belgium
Berichten: 123
bellejt heeft nog geen gekwalificeerde input
Standaard

Ik heb hier ook zo'n 1,10 meter staan met 4 lnb's op de gebruikelijke astra's en hotbird.Prima ontvangst ,zelfs bij stormweer.Voor een fotootje zie mijn site johnnyrail.net.Heb er op reis nog eentje van 68 cm bijgekocht om via motor aan te sturen.Heb er wel de Gibertinie rail voor gekocht omdat je deze makkelijk kan buigen om de lnb's makkelijker juist te zetten.
Met citaat antwoorden
  #8 (permalink)  
Oud 03-09-2008, 13:47
GVW GVW is niet aanwezig
Senior Member
 
Geregistreerd op: Apr 2006
Berichten: 137
GVW heeft zeer goede kennis terzakeGVW heeft zeer goede kennis terzake
Standaard

Er wordt aangegeven voor vakantie i.v.m. de inklapbare arm. Dit klopt uiteraard maar de vergrendeling van de arm is maar één of maximaal 2 keer los te halen c.q. weer vast te klikken. De plastic bevestiging is niet gemaakt op herhaaldelijk gebruik.

Advies is dan ook om voor vakantie die betreffende plastic bevestiging niet te gebruiken maar met duck tape elke dag (of hoe vaak je hem ook verplaatst) even opnieuw vastzetten. Dat werkt prima.

Zet je de schotel permanent neer dan kun je het uiteraard ook gebruiken. Extra ondersteuning bij storm is echter nog steeds wel aan te raden.

Groeten,
GVW
Met citaat antwoorden
CardWriter specialist in digitale ontvangst en homecinema
Antwoord


Onderwerpopties
Weergavemodus

Berichting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op berichten
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw berichten bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Aan     


Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 01:55.
(c) 2002-2016 CardWriter B.V. alle rechten voorbehouden.
vB Ad Management by =RedTyger=

Officieel CardWriter forum met Dreambox dreambox link pagina van www.satelliet.org


LinkBacks Enabled by vBSEO 3.0.0

LinkBacks Enabled by vBSEO 3.0.0